Skoletilbud og studiemateriell

Opplevelse, refleksjon og læring.

Hver sesong utarbeider vi pedagogisk materiell til et utvalg av våre produksjoner. Materiellet inneholder ledetråder til stykket og er knyttet til aktuelle læreplaner. Materiellet kan benyttes som et supplement til den ordinære undervisningen og kan benyttes både før og etter teaterbesøket.

Billetter til skoleklasser: Kontakt salg@nationaltheatret.no / 815 00 811

Vi har sterkt reduserte priser på alle våre forestillinger for elevgrupper. Ved enkelte forstillinger og egnede matinéforestillinger tilbyr vi ekstra gunstige elevpriser. Se elevpriser. Hver 16. elevbillett gir én fri lærerbillett.

HØST 2017

Nils Klims reise til underverdenen

Opplysningsmannen, filosofen og forfatteren Ludvig Holberg skrev romanen Nils Klims reise til underverdenen i 1741. Nå er den klar for teaterscenen – som familieforestilling– i ny og leken drakt, fritt etter Holbergs roman. Nils er en helt vanlig norsk 10-åring som opplever å måtte være både stor og liten på samme tid. I en magisk underverden får Nils rom til å tenke gjennom saker og ting på egenhånd, og på samme måte som Nils ønsker vi med dette skolemateriellet at barn skal få sjansen til å gruble og gå dypere inn i forestillingens tematikk, gjennom kreativ formgiving, dramaøvelser og refleksjonsspørsmål.

Last ned studieheftet her

Nils Klims reise til underverdenen

Som dere vil

Som dere vil er en av verdenslitteraturens store komedier, skrevet av William Shakespeare i 1623, og nå satt opp av Nationaltheatrets husregissør Sigrid Strøm Reibo. Med dette studieheftet ønsker vi at elevene skal kunne utforske forestillingens problemstillinger og sceneuttrykk sammen og hver for seg. Elevene får oppleve Shakespeares klassiske tekst i en ny og leken iscenesettelse, og skal kunne drøfte og reflektere over problemstillingene forestillingen tar opp.

Last ned studieheftet her

Forside Som dere vil

Demo_17

I hele 2017 arrangerer Nationaltheatret DEMO_17, et partinøytralt formidlingsprosjekt om ytringsfrihet, makt og demokrati – med bakgrunn i Fyrsten, Dekameronen og Don Juan. Prosjektet har en egen digital plattform hvor du kan finne lærerressurser, rollespill, videoer og bakgrunnsinformasjon, samt informasjon av en mengde gratis arrangementer du kan ta med klassen din på. Les mer om prosjektet og få tilgang til materialet her: demo17.no 

Se video om Fyrsten, produsert i samarbeid med NRK Skole:

ARKIV

Se vårt skolemateriell fra tidligere sesonger

VILDANDEN + EN FOLKEFIENDE – ENEMY OF THE DUCK

MYSTERIER

KARSTEN OG PETRA – ALLE VIL HA EN BESTEVENN

RICHARD III

NATHAN DEN VISE

KLASSEN VÅR

PEER GYNT

NATTEN ER DAGENS MOR

DIKTATOR MOT DIKTER

FLUENES HERRE

JEANNE D'ARC

MÅKEN

OTHELLO

ROMEO OG JULIE

STYRTET ENGEL

USKYLD

VILLANDEN