Maria Brinch stiller ut på Torshov

Ny utstillingsserie tar form på Torshovteatret i anledning forestillingen Nostalgi 2175.
Maria Brinch-utstilling

Sci-fi på Torshov ønsker å vise norsk samtidskunst i teaterets foajé, i samspill med forestillingene de viser i toårsperioden de har tilholdssted på teatret. På Torshovgruppas initiativ vil kunstrådgiver, agent og kurator Anna Katharina Haukeland kuratere en serie utstillinger som skal sees i sammenheng med forestillingene som spilles i etasjen over. Første kunstner på programmet er Maria Brinch, og vi ønsker vårens publikum velkommen til visning av nye veggtepper!

Veggtepper

Maria Brinchs veggtepper er maleriske bilder i sterk tilhørighet til både klassiske prydtekstiler og vår samtids digitale oppsamling av levd liv, og preges av repetitive undersøkelser av ulike meningsdimensjoner i brettede materialer. Å brette et gitt utgangspunkt, materielt eller følelsesmessig, innebærer her å vende fullstendig om, og er i beste fall en aktiv og politisk metode for å skrive ned sin egen historie.

– Fremoverlent tidløshet

Tekstilene med printede fotografier fra kunstnerens liv, males og brettes til veggtepper, skulpturer og bruksobjekter. Arbeidene er påståelige i sin palett og form, og foreslår at det først og fremst er de spontane sammenhengene som kanskje vil stå igjen som de mest konsekvente og solide. Maria Brinch jobber også med skulptur, kunst i relasjon til mote og tekst.

– Marias veggtepper er fengende fordi koloritten, taktiliteten i stoffvalgene, og spennet mellom tradisjonell tekstilkunst og Marias veldig samtidige uttrykk bygges på ikke alltid opplagte fragmenter fra hennes eget liv. Arbeidene foreslår på denne måten en fremoverlent tidløshet, sier Anna Katharina Haukeland om Brinchs arbeider.