Trine Wiggen

Skuespiller, regissør
Trine Wiggen

Trine Wiggen er utdannet ved Statens teaterhøgskole (1991–1994).

Roller i utvalg, Nationaltheatret: Stella i Sporvogn til begjær, Datteren i Vinterforvaring, Fanny Wilton i John Gabriel Borkman, Fedra i Fedra, Una i Blackbird, Thea Elvsted i Hedda Gabler, Barbro i Markens grøde, Katherina i Brødrene Karamasov, Valerie Solanas i Valerie Jean Solanas skal bli president i Amerika, Justina i Fanny og Alexander, Irene og andre roller i Ibsenmaskin, Emilia i Othello, medvirkende i Villanden, Martha Geshwitz i Lulu – Pandoras eske, Olga i Tre søstre, Annfrid i Fri og Trine i Seks roller søker en forfatter.

Den Nationale Scene: Jenta i Namnet. Oslo Nye Teater: Honey i Hvem er redd for Virginia Woolf.

Wiggen vant Gablerprisen 2006 for beste kvinnelige hovedrolle i Blakcbird, en rolle hun også ble nominert til Heddaprisen for. Hun vant Heddaprisen 2010 i kategorien beste kvinnelige hovedrolle for rollen som Valerie Solanas. Wiggen har vært nominert til Amanda to ganger, og til Gullruten for beste kvinnelige hovedrolle i TV-drama.

Film og TV i utvalg: En folkefiende, Varg Veum – Bitre blomster, Vinterkyss, Mannen som elsket Yngve, I et speil i en gåte, Fritt vilt 3, Jeg reiser alene, Det tredje øyet, Kampen for tilværelsen og Mammon.

Hun debuterte som regissør med Fool for love våren 2011, og regisserte Vi som er hundre og Det merkelege som hende med hunden den natta ved Det Norske Teatret.

 Oversikt over alle rollene Trine Wiggen har spilt ved Nationaltheatret finner du her.