Marika Enstad

Skuespiller
Marika_Enstad_Normal.jpg

Marika Enstad er utdannet ved Statens teaterhøgskole (1991–1994), og debuterte ved Teater Ibsen samme år.

Hun var fast ansatt ved Rogaland Teater fra 1998 til 2003, hvor hun blant annet spilte Hedda i Hedda Gabler, Irene i Når vi døde våkner, Gina i Vildanden og i soloforestillingen Peer Gyntinnen/Per Gynt.

Enstad har vært frilanser i Oslo siden 2003. Ved Nationaltheatret har hun medvirket i Keiser og Galileer, Fluenes herre, Fanny og Alexander, Bankerått, deLillos – livet er en liten dings, Doktor Proktors prompepulver, Peer Gynt, Revisoren, Klassen vårRichard III, MartyrerBorkman og Dekameronen. Hun har blant annet også medvirket i Skråninga ved Det Norske Teatret/Riksteatret, og Måne for livets stebarn og Natta, mamma ved Oslo Nye Teater. Hun var aktiv i prosjektet Uprøvd og har ved flere anledninger produsert egne oppsetninger, som Lola and her red shoes dancing with Sircus Polski på Black Box Teater og forestillingen Apekvinnen – historien om Julia Pastrana i Kulturkirken Jakob.

Hun har medvirket i filmer og TV-serier som blant annet Sønner, Slangebæreren, Himmelblå, Henry & Charles og Lilyhammer, og jobbet med videokunstner Jannicke Låkers arbeider Sunday Morning og Boogie with you. Enstad har vært ansatt i Teater- og dansealliansen siden 2012, og er for tiden engasjert ved Nationaltheatret.