Gisken Armand

Skuespiller
Gisken Armand

Gisken Armand debuterte ved Nationaltheatret i 1988.

Roller i utvalg, Nationaltheatret: Gerd i Brand, Nora i Et dukkehjem, Hilde Wangel i Byggmester Solness, Hilde og Ellida Wangel i Fruen fra havet (1990/2004), Ho i Nokon kjem til å komme, Olivia i Hva dere vil (Helligtrekongersaften), tittelrollen i Medea, Olga i Tre søstre, Helene i Festen, Dronning Elizabeth i Maria Stuart, Rebecca i Ashes to Ashes, Voltore i Volpone – en komedie uten kjærlighet, Helena i En midtsommernattsdrøm, Justina i Fanny og Alexander, Heksens datter i Reisen til julestjernen, Veronika Dahl i Blodig alvor, Moderen i Forvandlingen, Jeg i Jeg forsvinner, medvirkende i deLillos – livet er en liten dings, Varvara i Demoner 2014, Kristina i Et drømspill, Fiona Mergel i Strategier for en lysere fremtid, Erika Roth i Martyrer og Juliette i Kongen dør.

Agder Teater: Blomster og blod (2009). Film og TV i utvalg: Tante Doris i Gilberts grusomme hevn (2016), Ti kniver i hjertet, Insomnia, Evas øye, Ved kongens bord, Størst av alt, Julekongen og TV-serien Hjem på NRK.

Priser: Gösta Ekmans Minnefonds pris (1992), Årets lydbokstemme (2003), Nationaltheatrets venners ærespris, Radioteatrets Blå fugl-pris (2006) og Heddaprisen 2013 for beste kvinnelige hovedrolle i Jeg forsvinner.

Hun er nominert til Heddaprisen 2017 i kategorien beste kvinnlige skuespiller/medspiller for rollen som Juliette i Kongen dør.

Oversikt over alle rollene Gisken Armand har spilt ved Nationaltheatret finner du her.