Øystein Røger

Skuespiller
Øystein Røger

Øystein Røger er utdannet ved Statens teaterhøgskole (1984–1987) og har studert teatervitenskap ved Universitetet i Bergen.

Han har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 1993, og spilt nærmere 70 roller. I utvalg: Christian i Festen, Yang Sun i Det gode mennesket fra Sezuan, Pastor Manders i TanGhost, Jake Quinn i Stones in his Pockets, Den ukjente i Til Damaskus, Mannen i Kom!, Gjesten i Gjesten, Arnold Rubek i Når vi døde våkner, Dr. Rank i Et dukkehjem, Ulven i Rockeulven, Peer Gynt i Peer Gynt og Astrov i Onkel Vanja.

Røger har hatt ledende roller i syv av Nationaltheatrets oppsetninger av Jon Fosses dramatikk: Barnet, Sonen, Mor og barn, Draum om hausten, Vinter, Melancholia og Svevn. Han medvirket også i Nokon kjem til å komme og Melancholia for Radioteateret, og Hav for DNT/BUL/ Festspillene i Bergen.

Han var en del av den kunstneriske ledelsen ved Torshovteatret 2000–2003.

Den Nationale Scene: Johannes Rosmer i Rosmersholm, Osvald i Gjengangere, tittelrollen i Erasmus Montanus og Adolf Eichmann i Samtale før døden. Oslo Nye Teater: Tittelrollen i Edvard Munch – Alfa og Omega og medvirkende i Min kamp (Riksteatret/Oslo Nye Teater/Agder Teater).

TV/film i utvalg: Oslo 31. august, Himmelblå, Sejer–Elskede Poona, Ali Reza and the Rezas, Taxi, Erobreren, Lilyhammer, Kampen for tilværelsenFrikjent 1 og 2Okkupert, #hæsjtægg og Mammon 2.

Stipend: Norske teaterlederes stipend 1992, Oppland fylkes kunstnerstipend 1993.

Priser: Continentalprisen (2001), Nationaltheatrets venners pris (2002), Heddaprisen i kategorien beste mannlige hovedrolle og Kritikerprisen i 2006 for rollen som Den ukjente i Til Damaskus.

Oversikt over alle roller Øystein Røger har spilt ved Nationaltheatret finner du her.