Erlend Birkeland

Scenograf

Erlend Birkeland er utdannet billedkunstner ved Kunsthåndverkskolen i Kolding, Danmark (1982–1984), Statens Håndverks- og Kunstindustriskole Oslo (1984–1987) og Statens Kunstakademi (1987–1991).

Hans første scenografi- og kostymeoppdrag ved Nationaltheatret var Dagen vender i 1988. Han representerte Norge på den internasjonale Quadrinalen i Praha med scenografien til Fuglane i 1999, og har siden laget scenografi på over hundre oppsetninger i Norge, Sverige og Danmark.

Ved Nationaltheatret har Birkeland blant annet hatt scenografi på Lilli Valentin, Lang dags ferd mot natt, Himmelweg, Et deilig sted, Kjæm æiller att!, En vanlig dag i helvete, Et drømspill, En midtsommernattsdrøm, HustyrannendeLillos – livet er en liten dings og Peer Gynt.

Ved Dramaten i Stockholm har Birkeland hatt scenografi på Alice og Et dukkehjem, ved Den Norske Opera & Ballett hadde han ansvaret for scenografien på Poppeas kroning og Orlando av Händel ved Komische Oper Berlin.

Birkeland er tilknyttet Stadsteatern i Stockholm hvor han blant annet har laget scenografien til Sommergjester, Jungelboken, Tre søstre og De tre musketerer.