Hva er National Spesial?

LA DEG ENGASJERE: I valgåret 2017 kan du få med deg debatter og samtaler og samfunn, kunst og demokrati.
Gisle_Bjorneby_01_normal.jpg

Det yrer av liv på teatret!

Visste du at du kan få med deg både kunstnermøter, konserter, teatersnakk, quiz og debatter?

Hva med å starte teaterkvelden med en prat med kunstnerne før forestilling? Eller kanskje kunne du tenke deg en diskusjon om det du har sett etter at applausen har lagt seg? National Spesial er Nationaltheatrets program for små og store arrangementer, som spennende introduksjoner og kunstnermøter både før og etter forestillingene. På Nationaltheatret kan du bli med på teaterquiz, konserter, samtaler og debatter om kultur, samfunn og teater. National Spesial teateropplevelsen enda større! La deg engasjere!

Nationaltheatret samarbeider med viktige og solide samfunnsaktører, tankesmier og organisasjoner om å lage flere av arrangementene. Blant mange gode samarbeidspartnere er Universitetet i Oslo,  Stiftelsen Fritt Ord, Sparebankstiftlesen DNB, Agenda, Civita, Econa, Framtiden i våre hender og Antirasistisk senter. 

Hva har du lyst til å få med deg? Les om hva som skjer på huset i vår:

NATIONAL SPESIAL FROKOSTMØTER

Har du tenkt på at Ibsens Brand kan lære oss noe om moderne ledelse, eller at Shakespeares Richard den tredje kan si oss noe om maktstrukturer i vårt eget samfunn? Kom på teatret en tidling morgenstund og bli med på diksjon og debatt rundt samfunnsaktuelle temaer mot et bakteppe av teater. Hva er vel bedre enn å starte dagen med faglig påfyll, kaffe og litt kunst, og i tillegg være på jobb til rett tid? Se datoene for våren 2017 her.

NATIONAL SPESIAL KULTUR- OG TEATERQUIZ

Bli med på en morsom, overraskende og utfordrende quiz! Drevne quizmastere byr på morsomme, ovveraskende og utfordrende kultur- og teateroppgaver. Selv om hovedvekten av spørsmålene er innen kultur, trenger du ikke vite mye om teater for å hevde deg i toppen. Les mer om quiz på Nationaltheatret HER.  

 

Gratis inngang!  

Teaterquiz

 

NATIONAL SPESIAL INTRO

Program for introduksjoner oppdateres løpende HER.

En uhøytidelig forsmak på forestillingen gjennom korte introduksjoner i Publikumsfoajeen. Regissører, skuespillere, forfattere og skribenter gir deg et innblikk i hvordan forestillingen ble til og setter handlingen inn i en større ramme. Og du, det er fri entré på alle introer!

Intro

 

NATIONAL SPESIAL BARN

Bli med på spennende og morsomme aktiviteter for hele familien. La barna bli med på teaterlek, fortellerstund, utkledning i ekte teaterkostymer, ansiktsmaling og mye mer. National Spesial Barn foregår i teatrets flotte publikumsfoaje, hvor serveringen er åpen og de voksne kan sette seg ned og slappe av. Se National Spesial Barn-programmet HER.

 

Barn_ballonger_logo

 

NATIONAL SPESIAL PÅ SCENEKANTEN

Se program for på scenekanten her. 

Gjennom uformelle møter med Nationaltheatrets kunstnere, får publikum anledning til å komme tettere på dem som skaper de store kunstopplevelsene på scenen. Fri entré for alle med billett til kveldens forestilling. 

På scenekanten

 

UNGE NATIONAL SPESIAL

Les mer om Unge National her.

Med den fantastiske medlemsordningen Unge National får du som er mellom 15 og 25 år teaterbilletter til kinopris. I tillegg kan du bli med på fester, workshops, møter med skuespillere og mye mer. Følg med! 

 

NATIONAL SPESIAL OMVISNING

Bestill omvisning her.

Bli med på omvisning i Ibsens eget teater. 

Nationaltheatret er et hus fylt av historier. Opplev en guidet rundtur i Henrik Ibsens eget teater! Hør om godt bevarte hemmeligheter og morsomme fortellinger fra teatrets indre. Du kan også bli med på omvisninger som tar deg rett til hjertet av teatret og viser deg den store kunstinstitusjonen fra innsiden, med alle dens funksjoner og mange mennesker i ulike roller. 

 

 

2009_05_06_INTERIOR_014_Normal.jpg

NATIONAL SPESIAL SKOLETILBUD

Les mer om skoletilbud her. 

Hver sesong utarbeider vi pedagogisk materiell til et utvalg av våre produksjoner. Materialet inneholder ledetråder til stykket og er knyttet til aktuelle læreplaner. Materialet kan benyttes som et supplement til den ordinære undervisningen og kan benyttes både før og etter teaterbesøket. 

Knut_Bry_20_normal.jpg