TV-aksjon-vinneren klar for Hakkebakke

Anne Marte Ellertsen (24) vant TV-aksjonens budrunde, og fredag får hun spille «regnskogmus» i Hakkebakkeskogen.
Kim og Anne Marte
«Regnskogmusa» Anne Marte Ellertsen og regissør Kim Haugen klare for prøve.

– Jeg begynte å bli nervøs allerede på t-banen, forteller Anne Marte Ellertsen fra sminkestolen. Snart er hun klar for å tre inn på Nationaltheatrets hovedscene for første gang. Der skal hun prøve gjennom scenene hun skal spille i under fredagens forestilling av Dyrene i Hakkebakkeskogen.

18. oktober gikk den årlige TV-aksjonen av stabelen på NRK, denne gang til inntekt for Regnskogfondet. Et av auksjonsobjektene var rollen som en ekstra mus i Hakkebakkeskogen 4. desember. Og det var altså Anne Marte Ellertsen, som til daglig kjører truck på Oslo Havn, som trakk det lengste strået.

I sminken
Maskør Hege Ramstad legger siste hånd på verket.

– Jeg har drømt om å spille teater siden jeg var liten. Det var derfor jeg hadde lyst på denne rollen. Jeg driver en del med laiv, eller levende rollespill, og jeg er veldig glad i musikaler, forteller hun.

Forholdet til Thorbjørn Egners fortellinger er det så som så med:

– Jeg har spilt Kamomilla i en skoleoppsetning av Folk og røvere i Kardemomme by. Men jeg har egentlig aldri hatt noe forhold til Egner. Jeg hørte på sangene fra Hakkebakkeskogen da jeg hadde nattevakt og kjørte containere rundt på havna her om dagen.

På kostymeavdelingen
Cathrine Bråthen sørger for at Anne Martes spesialsydde kostyme er klart.

Sminken, ørene og kostymet er på, og Anne Marte er klar for å møte regissør Kim Haugen, musikalsk ansvarlig Per Christian Revholt og koreograf Thea Bay. Hun synger gjennom Grønnsaksspisersangen og Bamses fødselsdag sammen med Per Christian noen ganger, før Kim og Thea viser henne hvor hun skal stå og gå.

Så nå skal alt være klart til den store debuten i Dyrene i Hakkebakke(regn)skogen fredag kl. 19. 

På scenen
Anne Marte og Kim går gjennom scenene hun skal spille i.