Se ensemblet i Fortrolige samtaler

Regissør Liv Ullmann presenterte mandag skuespillerne i Ingmar Bergmans Fortrolige samtaler.
Ensemblet i Fortrolige samtaler
Fra venstre: Teatersjef Hanne Tømta ved Nationaltheatret, Liv Bernhoft Osa, Anneke von der Lippe, Marte Engebrigtsen, Hermann Sabado, Kari Simonsen, Bjørn Skagestad, regissør Liv Ullmann, Mattis Herman Nyquist og teatersjef Tom Remlov ved Riksteatret. (Foto: Øyvind Eide)

Liv Ullmann er tilbake i Norge, nå som regissør for teaterversjonen av Ingmar Bergmans Enskilda samtal – et stoff hun allerede har filmatisert med stor internasjonal suksess. Mandag hadde Ullmann gleden av å avsløre sitt håndplukkede stjerneensemble for pressen og markerte prøvestarten for vårens store teaterbegivenhet, Fortrolige samtaler.

– Det er så inspirerende å ha første møte med skuespillerne, som jeg er så takknemlig for å få jobbe med, sa Ullmann på pressekonferansen, før hun presenterte ensemblet på forestillingen.

Skuespillerne er: Marte Engebrigtsen, Anneke von der Lippe, Mattis Herman Nyquist, Liv Bernhoft Osa, Hermann Sabado, Kari Simonsen og Bjørn Skagestad.

Ensemblet i Fortrolige samtaler

Om kjærlighet, troskap, frihet og livsmot

Historien handler om Anna, som på mer enn én måte må betale sannhetens pris. Dette er en historie Bergman mente bare Liv Ullmann kunne fortelle – en historie om kjærlighet, troskap, frihet og livsmot. Om alt det som utløser så stor glede og så dyp fortvilelse i våre liv.

Dramaet er basert på livshistorien til Ingmar Bergmans mor, og med utgangspunkt i morens hemmelige dagbok og Bergmans egne dagbøker har Liv Ullmann skapt et nytt manus for scenen.

Liv Ullmann og Marte Engebrigtsen
Marte Engebrigtsen spiller Ingmar Bergmans mor Anna i Liv Ullmanns teaterversjon av Fortrolige samtaler. (Foto: Øyvind Eide)

En kvinnes hemmeligheter

– Det er en fortelling om en kvinnes hemmeligheter, men mest av alt handler det om hvem våre hemmeligheter gjør oss til, forteller Ullmann.

Fortrolige samtaler er scenekunst på livet løs, og ingen vil gå uberørt fra dette møtet med regissøren og manusforfatteren Liv Ullmann og hennes håndplukkede skuespillerensemble.

Forestillingen er en samproduksjon mellom Riksteatret og Nationaltheatret. Den spilles både på Nationaltheatret og på turné, og er invitert til Bergman-festivalen på Dramaten i Stockholm.              


Urpremiere på Hovedscenen 9. januar 2016. Turnépremiere med Riksteatret i Bodø 17. februar 2016. 

Les mer om forestillingen og kjøp billetter her