Ny utstilling av Wenche Øyen

Den allsidige og prisbelønte kunstneren stiller ut sine arbeider på Nationaltheatret.
Wenche Øyen

Wenche Øyen er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, Statens Kunstakademi og Kunstakademiet i Nederland. Hun er en allsidig kunstner som arbeider med akvareller, grafikk, tegning og maleri.

I tillegg til en rekke separatutstillinger har hun deltatt i flere kollektivutstillinger, bl.a. UKS Vårutstilling fem ganger og Høstutstillingen hele 16 ganger siden 1972. Hun har mottatt flere priser og utmerkelser, og er innkjøpt av blant andre Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Norsk kulturråd, Nasjonalbiblioteket og Høgskolen i Oslo. 

I 1989 fulgte hun Nationaltheatrets oppsetning av Kong Lear under hele prøveperioden. Dette resulterte i en serie med tegninger og plakater som er blitt innlemmet i teatrets kunstsamling. Portrettene viser bl.a. Espen Skjønberg i rollen som Kong Lear, Sverre Hansen som Jarlen av Gloucester og Frank Robert som narren. Sammen med tegningene fra Kong Lear presenterer Wenche Øyen andre arbeider, landskapsmalerier, grafikk og portretter.

Utstillingen vil henge i teatrets publikumsområder i perioden 14.09 – 14.11.

For mer informasjon, vennligst kontakt Ba Clemetsen på e-post ba.clemetsen@nationaltheatret.no eller på telefon 22 00 14 92.