Lise Fjeldstad og Kerry Kennedy inntar Hovedscenen!

Det er viktigere enn noen sinne å stå opp for egne meninger og verdier, sier Lise Fjeldstad. Lørdag 5. mars inntar hun Hovedscenen sammen med Kerry Kennedy.
Lise Fjeldstad og Kerry Kennedy

– Jeg er så enormt imponert over unge mennesker i dag. 

Det sier skuespiller og regissør Lise Fjeldstad som i mars skal innta Hovedscenen på Nationaltheatret med forestillingen Mot uten grenser – stemmer fra mørket, hvor stemmer fra menneskerettighetsforkjempere spilles ut av et stjerneensemble på Hovedscenen. 

– Da jeg var ung var det ikke så lett å reise seg i en forsamling og si noe høyt. Det tok meg mange år å våge å gjøre det selv, spesielt som jente, og med et fjes rødt som en tomat og et hjerte bankende som en dampmaskin. Jeg beundrer unge mennesker som tør å si hva de mener, sier Fjeldstad.

Reisende fotoinnstallasjon
Forestillingen hun skal regissere er en del av et verdensomspennende kultur- og utdanningsprogram, bragt til Norge av Partnership for Change, en norsk ideell organisasjon som jobber for å styrke spesielt kvinner og unge gjennom utdanning, kultur, entreprenørskap og sosial næringsvirksomhet. 

Prosjektet er rettet mot unge i samarbeid med Robert F. Kennedy Human Rights, med utgangspunkt i boken Speak Truth to Power, skrevet av Kerry Kennedy, Robert F. Kennedys datter.

Mot uten grense 1966x1000

Intervjuer av 50 menneskerettighetsaktivister er bearbeidet til et teaterstykke, og de sterke portrettene blir en reisende fotoinstallasjon som sammen med forestillingen kan sees av publikum rundt om i landet. 

– Din stemme er viktig
– Å stå for egne meninger og verdier er viktigere nå enn noen sinne, og jeg håper at denne forestillingen kan vise at det nytter – at din stemme er viktig, sier Fjeldstad, som aldri var i tvil om at dette var noe hun ville være med på.

Kerry Kennedy vil selv være til stede i Oslo for å introdusere forestillingen, det samme vil de norske menneskerettighetsaktivistene som er inkludert i prosjektet: Kim Friele, Faten Al-Hussaini, Natalia Jansen, Ole Henrik Magga og Wanda Heger. 

– Det er så viktig å følge med på det som skjer i verden i dag, spesielt med tanke på flyktningekrisen vi er midt oppe i. Følger man med så blir man engasjert, og da får man lyst til å gjøre noe. Jeg håper denne forestillingen kan vise at det nytter, sier Fjeldstad.

Mot uten grenser – stemmer fra mørket spilles på Hovedscenen lørdag 5. mars, og er støttet av Fritt Ord og Svenska Postkodstiftelsen. 

Du kan kjøpe billetter til forestillingen her!