Lederpris til Hanne Tømta

Nationaltheatrets teatersjef Hanne Tømta mottok HR Norges lederpris for 2015.
HR Norges Lederpris 2015 til Hanne Tømta
Foto: Øyvind Eide.

22. oktober mottok Nationaltheatrets teatersjef og regissør Hanne Tømta Lederprisen 2015, som hvert år deles ut av HR Norge. I juryens begrunnelse er «innovativ og nytenkende» blant adjektivene som brukes, og prisvinneren selv var overveldet da hun takket for prisen.

– Dette er stor stas. Det å være teatersjef for nasjonens eget teater er noe helt spesielt, og det er rolle jeg ser på med stor ydmykhet, man møter hele tiden forventninger fra et publikum både her hjemme, men også i utlandet, sa Tømta, og fortalte at hun skal ta vare på jurybegrunnelsen til en mørk høstdag. 

Deler prisen med publikum 

Juryen roser Tømta blant annet for sitt gode lederskap og måten hun har fornyet organisasjonen på, i tillegg til at hennes kunstneriske innsats som teatersjef og regissør sprenger grenser og sørger for økende besøkstall for Nationaltheatret.

– Denne prisen deler jeg med alle mine medarbeidere på Nationaltheatret. Og det sier jeg ikke for å være grei, men fordi jeg mener det. De er mange, og de er veldig dyktige. Jeg vil også dele prisen med publikum, som er med på å løfte oss og kreve av oss hver dag, uttalte prisvinneren.

Vakkert, men nedslitt

HR Norge mener Nationaltheatret under Hanne Tømtas ledelse har styrket sine bånd mot næringslivet, og i større grad vendt seg aktivt ut mot omverdenen ved å åpne teatret gjennom offentlige premierefester og involverende diskusjoner både før og etter forestillinger, og slik inkludere publikum på en ny måte.

– Vi er stolte av at vi i vårt vakre, men også så nedslitte, teater klarer å sette nye rekorder. Både i kunstneriske prestasjoner, publikumstall og aktivitetsnivå. Vi vinner priser, og når ut til et stadig større og bredere publikum. Flere unge besøker oss, og gjennom å åpne teatret med introduksjoner og diskusjoner kommer vi enda nærmere målet om å være en møteplass for en hel befolkning, fortalte Tømta.

Les hele juryens begrunnelse her.

Se video fra prisutdelingen her: