Gratis klimaarrangementer for alle!

Møt klimaforskere og bli med på foredrag, eksperimenter og aktiviteter. 24. januar.
klimafestivalen_klode

Fra 16.–24. januar 2016 arrangeres Klimafestivalen § 112, og for aller første gang er Nationaltheatret med som en arena under festivalen. Klimafestivalen § 112 er landets mest kraftfulle folkefest for klimasaken og springer ut fra Norsk klimanettverk, et uformelt nettverk som består av klimaengasjerte folk med ulik bakgrunn. Festivalen drives utelukkende av frivillig arbeid.

PROGRAM PÅ NATIONALTHEATRET SØNDAG 24. JANUAR

12.30-14.30: Lek og lær med vær: Familiearrangement med eksperimenter og moro.

Familiearrangement med morsomme aktiviteter. Har du lyst til å møte en ekte klimaforsker? Eller kunne du tenke deg å lage din egen flasketornado? Bli med å løse spennende oppgaver og morsomme eksperimenter i samarbeid med klimaforskere fra Meteorologisk institutt. 
Arrangementet er gratis og passer for barn og lekne voksne. Sted: Publikumsfoajeen.

 

14.45-15.30: Myteknuseren: Klimaforskerne fra Meteorologisk Institutt tar klimamytene ved roten. 

Er det ikke bare fint for Norge med litt mildere vær? Eller betyr det skisportens død? Hva vil egentlig skje hos hos oss.  Lurer du på hvordan klimamodellene egentlig fungerer, eller på hva som skjer i Antarktis? Eller tenker du kanskje på hva du kan gjøre for klimaet? Klimaforskerne Hans Olav Hygen og Reidun Ganstø Skaland fra Meteorologisk Institutt ser på ulike sider ved klimaspørsmålet og konfronterer myter og oppfatninger om klimaendringene med forskning. 
Arrangementet er gratis og passer for alle. Sted: Publikumsfoajeen.16.00- 17.30: Hva betyr bærekraftig utvikling i scenekunsten?  Samtale i regi av Danseinformasjonen. 

En samtale som tar for seg spørsmål knyttet til klimautfordringer og scenekunst. Noen av spørsmålene som ligger til grunn er: Hva skjer når økologiske problemstillinger tas inn i scenekunsten? Hva er bærekraftig produksjon og formidling av scenekunst, og på hvilke premisser vil scenekunst eksistere i et bærekraftig samfunn? Kan og bør scenekunst i det hele tatt bidra til å løse klimautfordringene? 
Arrangementet er gratis og p
asser for alle. Sted: Publikumsfoajeen.

 

18.00-19.00: Klimaforestillingen APOKALYPSEUTMATTELSEN. En leken og musikalsk tilnærming til klimakrisen

Apokalypseutmattelsen er en times lang forestilling, og et forsøk på å bryte ned distansen mange opplever til klimaspørsmålet. Forestillingen er basert på FNs klimarapport fra 2013. Når Angelina Stojčevska og Johannes Holmen Dahl tar klimarapporten til hovedscenen på Nationaltheatret har de skapt et engasjerende kunstnerisk utrykk for en brennaktuell problemstilling. En problemstilling som til vanlig formidles gjennom vitenskapelige funn, grafer og statistikk. Forestillingen spilles med et knippe av landets beste skuespillere på scenen og avslutter Klimafestivalen 2016 §112. 
Forestillingen spilles KUN en gang og passer for alle. Billett kr 190. Sted: Hovedscenen.