God sommer!

Vi vil ønske alle en riktig god sommer. Her kan du lese om våre åpningstider i sommer og hva du kan glede deg til i høst.
Nationaltheatret

Tusen takk til alle som har delt fantastiske opplevelser sammen med oss på Nationaltheatret i vår, en vår hvor det har vært mye å juble for! Nationaltheatret kunne notere seg enda en ny publikumsrekord, med hele 274 529 besøkende i 2016, noe som befester den sterke publikumsveksten teatret har hatt de siste årene. Det ble også rekordmange Heddapris-nominasjoner, og fire gjeve priser til Nationaltheatret. Og selv om det vakre, men svært så nedslitte, teaterbygget har måttet nødsikres, kom gladmeldingen om at regjeringen har bevilget penger til rehabilitering. Endelig skal nasjonens eget teater rustes opp!

Ingenting av dette hadde vært mulig hvis det ikke hadde vært for teatrets trofaste og engasjerte publikum. Vi vil takke hver og én av dere, og ønske alle hjertelig velkommen til en ny høstsesong.

I den rykende ferske årsmeldingen kan du lese om alt det spennende som skjedde på teatret i 2016.

Nå tar vi sommerferie, og billettluken stenger fra 24. juni og åpner igjen 31. juli. Husk at du kan bestille billetter på nett døgnet rundt – året rundt.

Billettlukens åpningstider er som følger:
Mandag 19. juni–fredag 23. juni: 11.00–18.00
24. juni–30. juli: stengt
31. juli–4. august: 11.00–18.00 (lørdag 5. august: 11.00–17.00)

Utenom åpningstider kan du sende en e-post til salg@nationaltheatret.no.
Husk at du også kan bestille billetter på nett hele døgnet, året rundt. NB! Du kan skrive ut billetten hjemme. Velg «e-billett» ved kjøp.

En ny og spennende høst venter!

Sommerhilsen 1


Teaterhøstsesongen starter allerede lørdag 12. august, med ekstraforestillinger av storsuksessen Grønlandsūtraen, av og med Fredrik Høyer, på Amfiscenen. Fargefesten Som dere vil fortsetter på Hovedscenen fra onsdag 16. august, og fikk du ikke med deg denne storslåtte forestillingen i vår, bør du benytte sjansen nå. Fredag 1. september er det premiere på Sarah Kanes kontroversielle mesterverk Renset – en knyttneve av en forestilling som skapte reaksjoner da den ble satt opp på The National Theatre i London i høst.

Sommerhilsen 2


Høsten byr også på et gjensyn med publikumsfavoritten Lille Eyolf på Amfiscenen, barne- og familieforestillingen Nils Klims Reise til underverdenen på Torshovteatret, Anders Paulins nye forestilling Double feature på Malersalen, Anton Tsjekhovs Kirsebærhagen i regi av Hanne Tømta på Bakscenen, den danske teaterstjerna Christian Lollikes nye forestilling Revolusjon på Amfiscenen, og George Orwells dystopiske klassiker 1984 på Torshovteatret. Og mye, mye mer!

Sommerhilsen 3


Og selv om det kanskje føles fjernt å tenke på julen i sommervarmen, kan det være lurt å sikre seg billetter til våre populære juleforestillinger for både voksne og barn allerede nå. Fra fredag 27. oktober blir det ønskereprise på Julemiddag på Amfiscenen – en moderne juleklassiker for voksne, og på Hovedscenen spilles julefortellingen over alle julefortellinger – Reisen til julestjernen – fra 21. oktober.

God sommer ønskes alle – vi sees til høsten!