Nadia

Dugnad for Nepal

De seks hjelpeorganisasjonene Røde Kors, CARE, Flyktninghjelpen, Kirkens Nødhjelp, Redd Barna og Caritas mobiliserer til en nasjonal innsamlingsdugnad for jordskjelvofrene i Nepal.

NRK1 sender søndag 10. mai fra kl. 20.05 Dugnad for Nepal – en støttekonsert fra Nationaltheatret med et knippe av Norges største artister.

– Mulig å hjelpe
– Man kan føle seg maktesløs når katastrofen rammer i en annen del av verden. Men det er også mulig å gjøre noe og hjelpe. Jeg er takknemlig for at vi på Nationaltheatret kan åpne dørene og bidra med det vi kan best – å skape noe verdifullt på en scene. Mitt håp er at dette engasjerer folk til å gi sin støtte til aksjonen, sier teatersjef Hanne Tømta.

– Viktig å trå til
Nadia Hasnaoui er programleder for konserten, som vil vare i rundt halvannen time.
– Det er veldig fint å få lede Dugnad for Nepal. Det er vanskelig å forestille seg hvilken nød og lidelse menneskene i Nepal nå står overfor. Det er viktig at vi som kan hjelpe trår til, sier Hasnaoui.

Publikum kan gi sin støtte
Det er de seks hjelpeorganisasjonene Røde Kors, CARE, Flyktninghjelpen, Kirkens Nødhjelp, Redd Barna og Caritas som nå mobiliserer til en nasjonal innsamlingsdugnad, og søndag får det norske folk mulighet til å stille opp. Følgende artister er bekreftet til konserten: Samsaya, Åge Aleksandersen, Ole Paus, Astrid S, Tuva og Mia, Heine Totland og Lena Kristin Ellingsen. Støttekonserten er produsert av Gyro. Publikum kan gi sin støtte ved å ringe 820 44 001 eller sende en SMS med kodeord «DUGNAD» til 2272.

Massiv katastrofe
Jordskjelvet som har rammet Nepal er en massiv katastrofe med enorme humanitære konsekvenser. Ødeleggelsene er så enorme at Nepal vil trenge hjelp til gjenoppbygging i mange år fremover. Åtte millioner mennesker er berørt, og akkurat nå har to millioner et desperat behov for mat, vann, husly og medisinsk hjelp. Samtidig er det viktig å forebygge utbrudd av epidemier som i verste fall kan ta ytterligere liv. Sårbare grupper som barn og gravide kvinner trenger særlig oppfølging.

  • Sendes på NRK 1 søndag 10.5 fra 20.05–21.25