Bli med på prøve på Klassen vår

Oskaras Koršunovas er regissøren som røsker i både oss og skuespillerne med det vonde og gripende stykket Klassen vår. Se bilder fra prøvene!
Klassen vår_987
Klassen vår inneholder mye lek, sang og musikk. Teksten er poetisk – noe som gir menneskelig varme, men som samtidig forsterker tragedien i stykket.

 

Kai Remlov
Kai Remlov spiller katolikken Zygmunt. Her er han på kostymeprøve med kostymedesigner Katja Ebbel Fredriksen og tilskjærer Guro B. Jøssang.
Sigurd Myhre og Atle Martin
Skuespiller Sigurd Myhre og smed Atle Martin studerer scenografimodellen. Scenografien er grå og minner om et klasserom. Men skolebenkene og tavla kan bli så mye mer i Oskaras Koršunovas´ fantasifulle regi.
Oskaras Koršunovas
Oskaras Koršunovas er en høyt aktet regissør i Europa og i hjemlandet Litauen. Forestillingene hans går for fulle hus. Sist gang Koršunovas gjestet Nationaltheatret var i 2012. Da satte han opp Peer Gynt på Torshovteatret, en forestilling han mottok Heddapris for beste regi for.
Bak forhenget
Per Egil Aske, Øystein Røger og Kai Remlov bak det provisoriske dusjforhenget, som selvsagt skal oppgraderes når prøvene flyttes til Hovedscenen.
Sufflør Lise Roesen
Sufflør Lise Roesen er god å ha når det er mye å huske på for skuespillerne.
Marika Enstad og Hanne Skille Reitan
Hanne Skille Reitan spiller Dora, som prøver å overleve når hele den kristne delen av befolkningen vender seg mot henne og alle de andre jødene i den lille byen. Marika Enstad spiller katolske Zocha.
Hanne Skille Reitan og Oskaras Koršunovas
Regissør Oskaras Koršunovas er imponert over hvor stor følelse av ansvar Hanne Skille Reitan og de andre skuespillerne har for stoffet. Og det er viktig for ham. Han mener hver og én må sette seg inn i situasjonen, kjenne på egne erfaringer og spørre seg selv: «Hvor skyldig er jeg?»
Erik Hivju
Erik Hivju spiller jødiske Abram, som flytter til Amerika i ungdommen. Hivju spilte Dovregubben i Peer Gynt på Torshovteatret da regissør Oskaras Koršunovas sist gjestet Nationaltheatret i 2012.
Hanne Skille Reitan
Hanne Skille Reitans rolle Dora prøver å beskytte seg og sønnen Igor mot den oppblomstrende antisemittisme.
Ingjerd Egeberg og Sigurd Myhre
Sigurd Myhre spiller katolske Rysiek, som tidlig viser forakt for jødene. Jødiske Rachelka (Ingjerd Egeberg) slites mellom hatet mot drapsmennene og trangen til å overleve.

Alle foto: Øyvind Eide

Les mer om Klassen vår og kjøp billetter her