Bli med på bursdagsfest

Hun er ridder av første klasse og har stått på scenen i 60 år. På søndag feires skuespiller Rut Tellefsen – og du er invitert!
Rut Tellefsen. Foto: Stein Collett Thue

Søndag 23. august fyller Rut Tellefsen 85 år og feirer samtidig 60 år som scenekunstner. Hun hadde sitt store gjennombrudd som Kristin Lavransdatter på Det Norske Teatret i 1958, en rolle hun spilte i over syv år – i en forestilling som var tidenes største publikumssuksess til da.

Siden den gang har Rut Tellefsen spilt store roller på mange teatre. Hun er kjent for sine tolkninger av myndige og sterke kvinneskikkelser, som blant andre Lady Macbeth, Hedda Gabler og Sarah Bernhard. Rut Tellefsen har vært ansatt på Nationaltheatret siden 1981, og ble sist sett som Heksen i Reisen til Julestjernen og Fru Pernille i Tartuffe.

Er du nysgjerrig på hvem Rut Tellefsen er? Hør henne snakke om livets små og store spørsmål i Salongen på P2 her!

Rut Tellefsen feirer 60 år som scenekunstner og fyller 85 år søndag 23. august. Foto til venstre: Brynjulv Aartun, A-foto.

I forbindelse med både bursdag og jubileum er det søndag 23. august duket for en storslått feiring av Rut Tellefsen og hennes kunstneriske karriere med lyrisk festaften i Universitetets Aula.

Der vil jubilanten og hennes gjester fremføre kunstneriske bidrag av Sigrid Undset, Henrik Ibsen, Knut Hamsun, Olav H. Hauge, Ivar Aasen, Jon Fosse og mye mer.

Blant gjestene som skal opptre er Liv Ullmann, Bjørn Skagestad, Hildegun Riise, Per Tofte, Pia Tellefsen, Knut Hamre, Helga Botn, Per Christian Revholt, Morten Røhrt, Torunn Ystaas, Knut Jørgen Moe, Marit Synnøve Berg, Sonja Lid og Nini Ritzau.

Bli med på stjernespekket bursdagskalas!

Billettene koster 260 kroner, og kan kjøpes på Billettservice.no eller på telefon 815 33 133.