Alt kan skje på Torshov!

I det nye konseptet 10 PÅ TORSHOV får skuespillerne lov til å gjøre akkurat hva de vil. Enten det er å stå i baren eller å fremføre en nordtrøndersk kjærlighetsmusikal.
Trine Wiggen 10 på Torshov
Trine Wiggen stilte med teaterhistoriens kanskje fineste sceneteknikerantrekk. Foto: Åsta Hoem Hagen.

Lørdag 31. oktober ble første runde av det splitter nye konseptet 10 på Torshov arrangert. Skuespillerne Kai Remlov, Anne Krigsvoll, Terje Strømdahl, Per Egil Aske, Jan Gunnar Røise, Hanne Skille Reitan og Marika Enstad fremførte et variert utvalg timinuttere.

Et fullstappet Torshovteatret fikk blant annet oppleve tekst av Arne Lygre, kjente og kjære dikt og viser, fortellingen om Miles Davies' forhold til en sjåfør i Molde og en nordtrøndermusikal om hvordan kjærligheten kan oppstå på datakurs.

Les mer om 10 på Torshov her.

Folk 10 på Torshov
Torshovteatret var stappfullt lørdag. Foto: Åsta Hoem Hagen.

Et tørst og sprudlende publikum

Initiativet til 10 på Torshov kommer fra skuespillerne selv, som tre lørdager i høst får ti minutter hver på scenen hvor de kan gjøre akkurat det de vil. I tillegg skal de stå i baren og kontrollere billetter. 

– Det gikk jo over all forventning! Fullt hus og helt topp stemning, sier initiativtaker Mariann Hole, som ikke sto på scenen selv i første runde, men sørget for at publikum ble kontinuerlig servert forfriskninger fra baren.

– Som den gamle bartenderen jeg er var det veldig gøy å stå for serveringen sammen med blant andre Hanne Tømta og Gisken Armand. Det var et tørst og sprudlende publikum, kan man si!

For Mariann Hole var noe av det beste med kvelden å kjenne på det hun kaller «den gode gamle Torshov-ånden»:

– Torshovteatret er Nationaltheatrets kronjuvel, og det er veldig viktig å bevare det og holde på tradisjonen med et skuespillerdrevet teater, forteller hun.

Hanne og Thomas 10 på Torshov
Teatersjef Hanne Tømta serverer Thomas Gunnerud, tidligere direktør, nå prosjektansvarlig ved Nationaltheatret. Foto: Åsta Hoem Hagen.
Ti minutter i frihet

Teatersjef Hanne Tømta var også en av av de frivillige som hjalp til med servering underveis. Hun synes det er gøy å se skuespillerne i en annen setting enn den vanlige:

– Det viser hvor mange ideer, hvor mye kreativitet og galskap som finnes i ensemblet. Mer enn det som kommer til uttrykk i hverdagen på teatret. Det kan nesten virke som om 10 på Torshov blir en slags «ti minutter i frihet» for skuespillerne, ler hun.

Neste runde 10 på Torshov går av stabelen lørdag 7. november. Da skal Liv Bernhoft Osa, Håkon Ramstad, Sigurd Myhre, Olav Waastad, Hanne Skille Reitan, Thorbjørn Harr, John Emil Jørgensrud og Mariann Hole stå på scenen.

Siste runde, lørdag 21. november, er det Anders Mordal, Andrine Sæther, Nader Khademi, Tone Danielsen, Henrik Mestad, Mattis Herman Nyquist, Eindride Eidsvold og Hermann Sabado som skal til pers.

Per Sundnes 10 på Torshov
Per Sundnes og Tore Lenngren var til stede på Torshovteatret. Foto: Åsta Hoem Hagen.
En unik teateropplevelse

Mariann Hole er igang med øvingen allerede, og både gruer og gleder seg til lørdag:

– Det er utrolig skummelt å gjøre noe man har funnet på helt selv, sier hun og lover at folk kan forvente seg en helt unik teateropplevelse i Oslos fineste teater:

– Alt kan skje!

Her kan du få en liten smakebit på hva skuespillerne skal gjøre lørdag 7. november: