LIVET, DØDEN OG ET BAD I GJØRMA

SIGURD.jpg

Bli med tilbake til naturen. VI TYGGER PÅ TIDENS KNOKLER er en absurd og humoristisk forestilling om å lete etter en mening og sin plass i historien.

Forhistorien var en lykkelig tid. Før kjernefamilien, staten og den private eiendomsretten. Alle kjente alle, og alle delte alt. Bakterier, hudsykdommer, lus, tarmflora og fettere. Man var alltid en del av et fellesskap: Enten var alle syke, og døde samtidig, eller så kjempet folk samme kamp mot hverandre for å overleve på små ressurser. Språket var ikke forurenset av utenlandske ord. Det fantes ikke forbrytelser, fordi det ikke var noen lover. Derfor var det heller ingen som lagde kjedelige TV-serier om det.

Ingen kastet bort tiden på å lære å lese eller gå på skolen, fordi det kun fantes én bok, og den ble det lest høyt fra på søndager. Hele uken gledet alle seg til å høre nyheter om dommedag og hvilke torturmetoder som ventet i helvete.

Fire unge mennesker møtes på et seminar som varer i 40 dager og 40 netter. De bader i gjørme, spiller gitar, danser salsa og snakker om alt fra banddrømmen og hagehold til ensomhet og menneskets utvikling gjennom noen tusen år.  Kanskje vi hadde det bedre da vi levde for hundre, tusen og kanskje hundre tusen år siden?

OLAV.jpg

– I løpet av to teatertimer møter vi mennesker fra både fjern og nær forhistorie og blir litt kjent med vilkårene de levde under. Var det egentlig bedre før? Eller skal vi heller prise oss lykkelige over at vi lever her og nå, til tross for vissheten om at vold, ulykker og sykdom kan ramme oss når som helst og hvor som helst, spør regissør Jonas Corell Petersen.

Han er en av fire husregissører på Nationaltheatret de neste fire årene. I samarbeid med ensemblet har han skrevet manuset til denne forestillingen.

ESPEN.jpg

Vårt liv er et brøkdels sekund i universets historie, og det eneste vi vet sikkert, er at døden venter.

– Derfor fyller vi livet med så mange opplevelser som mulig. Dette fanger oss i et paradoks: Jo mer pakket hverdagen er, jo fortere går tiden og jo kortere oppleves livet. Tiden renner fra oss, og plutselig henter døden oss inn.

OLE-JOHAN.jpg

AV MONICA LINDANGER (TEKST) OG MARTE GARMANN (FOTO)

faktaboks2.jpg