MIMESIS

Toppledelse er verdensdramatikk – og du har hovedrollen. La Norges ledende skuespillere og forelesere i ledelsesfaget vise deg hvordan du gjør scenen til din.
MIMESIS

I møte med verdensdramatikken blekner all ledelseslitteratur. Derfor utfordrer stjerneskuespillere fra Nationaltheatret og foreleserne i Beowulf & Earendel deg: Hvem møter du til duell? Den maktsyke Richard III, fanatikeren Brand, den rasjonelle Machiavelli – eller kynikeren Frank Underwood?

MIMESIS er et samarbeid mellom Nationaltheatret og Beowulf & Earendel. Vi deler en overbevisning om at kunsten er avgjørende for å finne svar på de store spørsmålene i vår tid og for å bygge et godt samfunn. MIMESIS er et humanistisk prosjekt, som skal styrke norske ledere og gi dem større innsikt.

Dette er ikke bare et lederkurs, men en verdifull investering i din menneskelige og kulturelle kapital. Det er en erkjennelse av at en organisasjon er som et teater, med alle de vanskelige valg, samfunnshensyn, maktspill og ulike strategier en toppleder står overfor. La teatret være inspirasjonskilde og læremester!

MIMESIS er et nyskapende konsept i regi av Beowulf & Earendel og Nationaltheatret, som gir toppledere kunnskap og innsikt i kunst, kultur og historie – og en dypt original, og samtidig klassisk, innfallsvinkel til faget ledelse.

I løpet av fem samlinger får du møte noen av Nationaltheatrets fremste skuespillere, blant andre Pia Tjelta, Kåre Conradi, Ellen Horn og Ine Jansen. Samt Beowulf & Earendels forelesere, Steinar Bjartveit, Kjetil Eikeset, Mariann Ovesen, Trond Kjærstad og John Steineger.

Sammen kombinerer de teater og kjent dramatikk med ledelsesfag og filosofi. Og tar deg med på en reise til Nationaltheatrets scener, ulike maktsentre i Norge, før det hele avsluttes i Henrik Ibsens fotspor til Roma og Sorrento.

Program:

24.09.15 Richard III (William Shakespeare)
26.11.15 A Christmas Carol  (Charles Dickens)
11.02.16 House of Cards  (Beau Willimon/Michael Dobbs)
14.04.16 Role taking – Role making  (Method acting)
16.06–
20.06.16
Ibsen i Italia

Deltakelse på MIMESIS skjer ved personlig invitasjon fra arrangørene.