Velkommen til forestillingsarkivet

LP_Lorentz_01_normal.jpg

Visste du at Nationaltheatret har en database over absolutt alle oppsetninger i teatrets lange historie? Lurer du på hvem som hadde hovedrollen, eller hvor mange ganger en forestilling har vært satt opp? Svaret er bare et tastetrykk unna!

SØK I FORESTILLINGSDATABASEN HER:

Her kan du finne opplysninger om premieredatoer, gjestespill, festivaler, medvirkende og rollefigurer fra 1899 og frem til i dag. Etter hvert vil du også kunne finne bilder, visuelt materiale og omtale av forestillingene. I tillegg vil søkemulighetene utbedres, og vi vil legge ut mer informasjon om for eksempel gjestespill og festivaler. Følg med! 

Fysisk arkiv

Nationaltheatret huser også fysiske arkivalier som forestillingsprogrammer, sesongbrosjyrer, manuskripter, bilder, rollehefter m.m.

Henvendelser om innsyn kan rettes til arkiv på e-post eller 22 00 16 63.

---

Manusarkiv

Vi har arkivert manus fra 1899 og fram til i dag. Det er mulig å låne manus til gjennomlesning. Hvis du skal sette opp et teaterstykke vil vi henvise deg videre til dramas.no for hjelp til å søke om rettigheter. Henvendelser til arkiv@nationaltheatret.no blir behandlet fortløpende.

Visste du forresten at Nasjonalbiblioteket har både program og manus til Nationaltheatrets forestillinger?

Søk i BIBSYS

Bildearkiv og rettigheter til bruk

Pressefoto fra teatrets forestillinger er tilgjengelige på nettsidene våre. De kan brukes fritt i forbindelse med omtaler av aktuelle produksjoner, og kan lastes ned her. Både fotografen og Nationaltheatret skal krediteres.

Nationaltheatret har bruksrett, men ikke opphavsrett, til bildene tatt i forbindelse med forestillinger og til portrettene av kunstnerisk medvirkende. For kommersiell bruk av bildene må fotografen kontaktes og avtale inngås direkte med vedkommende.

Send en e-post til arkiv@nationaltheatret.no for å få fotografenes kontaktinformasjon.

Alle forestillingsfotografier fra før 1960 er overlevert Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana. Spørsmål vedrørende dette materialet kan rettes til Kari Mina Kvammen på tlf. 75 12 11 11.

Det administrative arkivet

Store deler av det historiske arkivet (1899–ca. 1960) vil i løpet av 2013/14 bli avlevert til Nasjonalbiblioteket. Det dreier seg hovedsakelig om administrativt materiale, da forestillingsmaterialet gjennom pliktavlevering allerede finnes på Nasjonalbiblioteket.

Kontakt May Delsbek på e-post eller 22 00 14 98.