Sommer på Kulturslottet Oscarshall

Nationaltheatret feirer Kongeparets 80-årsdager med tre forestillinger på Oscarshall 31. august og 1. september.
Sommer på Kulturslottet Oscarshall

Både voksne og barn har mye å glede seg til når Nationaltheatret inntar Oscarshall i forbindelse med feiringen av Kongeparets 80-årsdager.

Nær 40 forestillinger med musikk, dans og skuespill står på programmet når kultur-Norge skal feire Kongeparets 80-årsdager på Oscarshall. Nationaltheatrets gave til Kongeparet er forestillingene Som et lett regn av lys, variasjoner rundt Jon Fosses lyrikk, prosa og dramatikk lest av Anne Marit Jacobsen, Kjærlighet, «en bukett kjærlighetsblomster» presentert av Lise Fjeldstad og Håvard Gimse, og forestillingen Nationaltheatret – Barnas teater, med kjente og kjære karakterer fra teatrets barneoppsetninger.

Her kan du lese mer om forestillingene fra Nationaltheatret som spilles på Oscarshall 31. august og 1. september:

Miniøya

NATIONALTHEATRET – BARNAS TEATER (spilles 31. august kl. 17.00 og 18.30)

Nationaltheatret flytter inn på Oscarshall! Her kan du bli med inn i barnas magiske og eventyrlige teater – hvor alt kan skje.

Nationaltheatret flytter den gullforgylte teaterbuen og fløyelsteppene til utescenen på Oscarshall og tar med seg kjente karakterer fra flere ulike forestillinger. Her kan du oppleve hvordan man egentlig lager en teaterforestilling: Hva må et spennende teaterstykke inneholde? Og hva skjer om kjente og kjære skikkelser fra forestillinger som Reisen til julestjernenog Dyrene i Hakkebakkeskogen møtes på en og samme teaterscene?

Det og mye annet får du svaret på, når barnas eget Nationaltheater inntar Oscarshall, med sang, dans, teaterlek og musikk – og ikke minst en stor dose teatermagi og teatermoro. Med eventyrlig scenografi og flotte kostymer kan du oppleve et superteatershow for barn, hvor alt kan skje. 

Klatremus, Reven, Sonja og den onde greven kommer. Kommer du?

Passer for barn fra 5–8 år.
Varighet: 45 minutter
Spilles utendørs på Kavalerscenen
Pris: 50,- og 100,-

Medvirkende: Sonja og Greven fra Reisen til Julestjernen og Klatremus og Reven fra Dyrene i Hakkebakkeskogen.
Regi: Espen Alknes
Scenografi: Nora Furuholmen
Musikalsk ansvarlig: Per Christian Revholt 
Koreograf: Birgitte Olsen 

Kjøp billetter til Nationaltheatret – Barnas teater her.

Anne Marit Jacobsen

SOM ET LETT REGN AV LYS (spilles 1. september kl. 18.00)

Som eit lett regn av lys er variasjoner rundt Jon Fosses lyrikk, prosa og dramatikk. Fremføringen vil inneholde utdrag fra blant annet forestillingen Morgon og kveld, Gnostiske essays samt dikt i utvalg. 

Varighet: 75 minutter
Pris: 200,-

Medvirkende: Anne Marit Jacobsen og Benedicte Maurseth (hardingfele og sang).

Kjøp billetter til Som et lett regn av lys her.

Lise Fjeldstad og Håvard Gimse

KJÆRLIGHET (spilles 1. september kl. 19.30)

Som en fødselsdagshilsen til Kongen og Dronningen vil Lise Fjeldstad og Håvard Gimse gi en bugnende bukett med kjærlighetsblomster. 

Som Lise Fjeldstad sier: «En fiol fra Vinje, en hestehov fra Hagerup, en rose fra Hamsun en lilje fra Bull, en løvetann fra Nyquist en forglemmegei fra Ibsen og syrin og hegg fra Jacobsen og Børli. Ville vekster bundet sammen av Chopin, Sæverud, Satie, Tveitt, Schumann og Grieg.

En livs-bukett til to helt spesielle mennesker med helt forskjellig bakgrunn og helt forskjellige styrker og svakheter. De kjempet for sitt skjebnefellesskap. De kjempet for kjærligheten. De viste at kjærligheten er både «Blomster og Blod». Gjennom et langt liv er de nå blitt symbolet på trygghet, varme, livsoverskudd og glede. De viser at Størst av alt er Kjærligheten.»

Varighet: 75 minutter
Pris: 200,-

Medvirkende: Lise Fjeldstad og Håvard Gimse, klaver

Kjøp billetter til Kjærlighet her.