Historie om et ekteskap

Historie om et ekteskap

Etter Geir Gulliksen.

Geir Gulliksens prisvinnende og kontroversielle bok blir teater!

Timmy og Jon lever et behagelig liv sammen, de har barn, et trygt, fint hjem og et godt sexliv. Alt man kan ønske seg.
Likevel forelsker hun seg i en annen, og han sitter alene igjen. Huset deres stilner. Bordet de satt rundt. Familien. Hva skjedde egentlig? Hun kan ikke svare ham. Så han forestiller seg hva som skjedde. Med henne.

Regissør Anders T. Andersen iscenesetter en av Norges mest omtalte bøker fra i fjor – som blant annet ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris. Forfatter Geir Gulliksen går i Historie om et ekteskap uredd inn i kjærlighetens psyke. Han bretter ut spillet som ubønnhørlig leder mot slutten, mot det utenkelige, det vi alle frykter.

Gulliksens tekst leter med lupe etter alle de små og store hendelsene, følelsene og tankene som gjør at kjærlighet oppstår og tar slutt. For selv om vi er, og oppfører oss, annerledes enn Jon og Timmy, så er utfordringen den samme: Hvorfor er det så vanskelig å holde liv i kjærligheten med den vi elsker?

Med: Petronella Barker, Jonas Sjöqvist og Silje Storstein.

Regissør: Anders T. Andersen. Musiker/sanger: Tuva Syvertsen. Fotograf/videodesigner: Per Maning. Kostymedesigner: Urd Maria Sørgaard.
 
Produsert av Brageteatret i samarbeid med Nationaltheatret.
Historie om et ekteskap har urpremiere på Brageteatret 6. oktober 2017. Forestillingen skal på turné i Buskerud, før den gjester Nationaltheatet i desember.

 • Spilles 6.–9. desember 2017 på Amfiscenen.
url: &seaindex=1442

Program

  Skuespillere

  Kunstnerisk team

  Anders T. Andersen Regissør
  Tuva Syvertsen Musiker/sanger
  Per Maning Fotograf/videodesigner
  Urd Maria Sørgaard Kostymedesigner

  Pressebilder

  Historie fra et ekteskap
  Petronella Barker og Jonas Sj...