Callas Revisited

Callas Revisited

Av Einar Bjørge.

Et unikt innblikk bak fasaden til operalegende Maria Callas.

I september 1977, i sin leilighet Avenue Georges Mandel 36 i Paris, sitter operalegenden Maria Callas alene i natten og lytter på lydopptak av seg selv. Karrieren er over, og hennes store kjærlighet Aristoteles Onassis er gått bort.

40 år etter går vi tilbake til den aller siste natten hun lever og møter kvinnen Maria,som levde i skyggen av La Callas. Nå deler hun sine hemmeligheter.

Forestillingen er fokusert rundt sentrale øyeblikk i det myteomspunne livet til en sanger og scenekunstner som forandret operahistorien hvor vi går bak fasaden.

Callas Revisited er basert på det prisvinnende teaterstykket Callas-La Divina av samme dramatiker. Nytt kildemateriale om vennskapet med Kirsten Flagstad og andre «hemmeligheter», er sammen med unike audio-visuelle klipp av Callas integrert i forestillingen.

Med: Kari Onstad.

Regissør: Einar Bjørge. Scenografisk konsulent: Hans Petter Harboe. Kostyme: Line Maher. Lyd- og videodesign: Liew Ceng Teng.

Maria Callas' haute couture-bruk i forestillingen er gjenskapt av Tine Solheim.

Forestillingen 23. september er et samarbeid med Oslo Operafestival, og forestillingen starter med en minikonsert med sopran Maria Steinsvik og pianist Christian Hundsnes Grøvlen, som vil fremføre operaarier knyttet til Callas’ Bel Canto-repertoar.

  • Spilles 14.–23. september 2017 i Publikumsfoajeen.
  • Forestillingen varer i en time uten pause.
url: &seaindex=1443
ok The response contains 1 table(s) and 270 rows seaindex=1443 eventlist xml SeaIndex = 1443 PerTime,ShoName

Program

    Kunstnerisk team

    Einar Bjørge Regissør